Celorepubliková kulinářská akce Restaurant Day nově i v Turnově

Celorepubliková kulinářská akce Restaurant Day nově i v Turnově

V sobotu 6.10. jsme s rodinou navštívili první turnovský Restaurant day. Kulinářská akce se nacházela v prostorách komunitního centra Žlutá ponorka. Většina stánků se nacházela na dvorku, kde bylo také posezení. Využít se ale dalo i vnitřních prostor, takže v klidu si vychutnat kávu s nějakým dezertem, také nebyl problém.

Jídlo bylo na jedničku

Třebaže bylo pouze několik stánků s občerstvením, nic tam nechybělo. Masožravci si mohli dát vynikající marocký kuřecí špíz (2ks za 120 Kč – pecka ne?) nebo třeba krkovičku na grilu. Jinak zde bylo spíše vegetariánské menu, což se mi náramně hodilo, protože následující den jsme pozvali na oběd kamarádku veganku. Připravované menu bylo celé inspirováno místními, takže za to moc děkuji. Vyzdvihnout chci především dýňový tatarák, který měl u nás premiéru a byla to láska na první pohled. Výborné ale bylo opravdu vše a moje všudypřítomná krabička na jídlo s sebou také nezůstala prázdná a druhý den jsme si pochutnávali na domácích donnutech s čokoládou.

Velký palec nahoru pro organizátory spatřuju v klasickém neboi biodegradabilním nádobí. Najíst se z klasického talíře na podobných akcích je totiž spíše výjimkou.

V neposlední řadě musím zmínit doprovodný program

Díky nově zrekonstruovaným prostorům pro mineralogický kroužek jsme si užili chemické pokusy jako za času mládí. Úžas byl vidět v obličejích nejen dětí. Krom pokusů si mohli zkusit výrobu obilného masa seitanu. U toho jsme samozřejmě nemohli chybět a vlastnoručně vyrobený seitan pak byl králem nedělního veganského obědu. Když jsme se pak dozvěděli cenu kupovaného seitanu, jen jsme kroutili hlavou. Díky tedy za perfektní workshop!

Kdo chtěl, mohl si vyřezat dýni. My jsme zvolil jednodušší výrobnu slepičky z papíru.

Nakonec jsme plná bříška zalili výtečným moštem a podívali se na pohádky pro děti. Ostatně i pohádky byly podobně jako celé dopoledne velmi inspirativní a edukační. Organizátorům velké díky za milou akci a budeme se těšit na další ročníky.

Fotogalerie

Mohlo by se vám také líbit

RECENZE: Kavárna Věznice Jičín

RECENZE: Kavárna Věznice Jičín

V neděli proběhl historicky první kadaňský Food festival

V neděli proběhl historicky první kadaňský Food festival

Od rodinné firmy ke kávové franchise

Od rodinné firmy ke kávové franchise

Kam v Mnichově Hradišti na výtečnou kávu?

Kam v Mnichově Hradišti na výtečnou kávu?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *